stupa’s en tempels zo ver je kunt kijken. . . .

Zo ver je kan kijken zie je in Bagan stupa’s en tempels. Alle maten zijn voorhanden. Een precies aantal noch een stupa-dichtheid is te geven. Sommigen zeggen dat het er meer dan duizend zijn.  Deze religieuze plekken zijn alleen blootsvoets te betreden ( leuk als je de zonsondergang vanop een stupa wilt bekijken ) en blote benen en schouders zijn taboe.
In omringende landen zijn stupa’s en tempels plaatsen waar actief het Boeddhisme gepraktiseerd wordt en leven monniken en nonnen in tempels en rondom stupa’s. Hier is het stupagebied een toeristische reus, maar wel een hele mooie.
Kinderarbeid ( “ Hey Mister, You Want Postcard ? “ ) is volop in ontwikkeling en als het gebied met een paar jaar ook nog door Amerikanen en Japanners ontdekt wordt, krijgt deze plek pas echt internationale allure.

Veel toeristen klimmen op een stupa om de zonsondergang mee te maken en applaudisseren en juichen wanneer de zon het weer gelukt is.

Wij fietsen in het gebied waar de grote bussen niet komen, zoeken de rustige plekken op en genieten van de prachtige, oude beelden. En waar we ook van onder de indruk waren, waren de steenhouwers die met het handje prachtige beelden en ongelofelijke vierkanten blokken bikkelen.

MWF03281

 

MWF03282

 

MWF03283

 

MWF03284

 

MWF03285

One thought on “stupa’s en tempels zo ver je kunt kijken. . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *